Česko-rakouské lyžování

26.12.2011 11:48

Česko-rakouské lyžování Lipno-Sternstein-Hochficht je v plném proudu. Během Vánočních svátků panují výborné sněhové podmínky na Sternsteinu, Hochfichtu i ve Skiareálu Lipno.

 

Lyžování si tam užijete každý den těšit se můžete také na zábavný program.

Pro běžkaře jsou stopy uprovovány zatím jen u Sternsteinu a Hochfichtu (Schöneben).

Skiareál Lipno-lyžování pod umělým osvětlením

Ve Skiareálu Lipno jsou v provozu 2 sjezdovky Jezerní a Dámská o celkové délce 2,5 km. Dále je otevřeno dětské hřiště Foxpark. Na jsezdovkách Skiareálu Lipno leží 25 – 40 cm smíšeného sněhu. Skiareál Lipno je v provozu každý den od 8.30 do 16. hod. Od 25.12. bude v provozu večerní lyžování od 18 do 21 hodin. Na Štědrý den je připraven pro děti zábavný program a lyžování s Ježíškem.

Děti do 5 let mají ve Skiareálu Lipno lyžování pouze za 20 Kč.

Sternstein-od Štědrého dne otevřeny všechny sjezdovky

Na Sternsteinu leží 30 – 50 cm smíšeného sněhu a skiareál je v provozu denně od 8.30 do 16.15 hod. Pozor! Na Štědrý den (24.12.) bude Sternstein v provozu pouze do 14 hodin. V provozu je moderní kabinková a 6sedačková lanovka a 2 dětské „kouzelné" koberce v dětském hřišti a parku.

Otevřeny jsou sjezdovky Slalomganhg, Standartabfahrt, dětské hřiště u lanovky a zbrusu nový dětský park Elefuntasia se slony, pohádkovým hradem a traktorem. Od 24.12. budou otevřeny kompletně všechny sjezdovky o celkové délce 5 km.

Děti do 6 let v doprovodu rodiřů mají  ve skiareálu Sternstein lyžování zdarma.

Pro běžkaře je upraveno 11 km stop okolo Sternsteinu.

Hochficht-lyžování s Ježíškem na 18,1 km sjezdovek

V největším šumavkém skiareálu, na Hochfichtu panuje „ladovská zima" . Otevřeno je 18,1 km sjezdovek, na kterých leží 65 – 85 cm sněhu a v provozu jsou všechna přepravní zařízení (3 čtyřsedačkové lanovky, 5 vleků a 2 pojízdné „kouzelné" koberce v dětském parku).

Na Hochfichtu se lyžuje během vánočních prázdnin denně od 8.30 do 16 hodin, každou středu a pátek je v provozu večerní lyžování od 18 do 21 hod.

Děti do 10 let v doprovodu rodiče lyžují za symbolické 1€ na den a mládež do 19 let za dětské ceny. Skipasy se slevou je možné si koupit za české koruny v prodejních místech na Lipensku (Lipno nad Vltavou, Frymburk, Hůrka).

V dětském Sunny Kids Parku s nejdelším zastřešeným pojízdným kobercem v Horním Rakousku čeká na děti o Štědrém dni zábavný program s Ježíškem a vánočními hudbou. Ten děti navštíví v 14:00 v nové vyhřívané horské chatce, aby jim pověděl vánoční pohádku a pohostil je voňavým dětským punčem. Nakonec rozdá dětem malé dárky.

Výborné podmínky pro běžkaře panují v areálu Schöneben – Hochficht, kde leží 50 cm sněhu a je upraveno 78 km stop.