Draci budou o víkendu závodit na Lipně

08.06.2011 10:50

 

Draci budou o víkendu závodit na Lipně

 

Draci na Lipenské přehradě, vylodění pirátů a bohatý doprovodný program. To je jen zlomek toho, co mohou návštěvníci tuto sobotu zažít v Lipně nad Vltavou.

V Lipně nad Vltavou bude o víkendu nabitý sportovní a kulturní program. V sobotu zde proběhne již 2. závod seriálu DRAGON BOAT GRAND PRIX 2011, kterého se může zúčastnit každý, kdo se zaregistruje u organizátorů do 10 hodin . Start dračích závodů je naplánovaný na 11 hodinu a je součástí Zahájení letní sezóny na Lipensku. Celý den zde bude panovat pohodová atmosféra. Na své si zde přijde opravdu každý. Pro děti jsou připravené pohádky, vylodí se zde piráti a  zahrajou např. Pub Animals – ocenění Anděl 2010 za nejlepší desku roku v kategorii ska/reggae.

 Svůj program přizpůsobil i dětský koutek v Lipně nad Vltavou, který se nachází v budově Aquaworldu. „Na sobotu jsme v dětském koutku připravili po celý den speciální program pro děti. Chceme vyjít vstříc zejména rodičům, kteří chtějí závodit na dračích lodích a potřebují pohlídat děti. Ty mohou tento čas strávit u nás a to pouze za symbolických 50 Kč na den. Děti budou vyrábět a malovat lodě, kapitánské čepice a připravené jsou i sportovní hry“ uvedla Pavla Kollarová, vedoucí dětského koutku na Lipně.

Výrazné slevy nabízí na tento víkend i řada ubytovatelů. „Čekáme na víkend hodně návštěvníků. Posádek je přihlášených zatím 33 což představuje cca 660 závodníků. Máme ještě poslední volná místa na Chatě Lanovka, která nabízí 10% slevu. Velký nápor očekává kemp Modřín, který bude přímo v centru dění. Zde se budou moci návštěvníci ubytovat se slevou 50%, kde na 10 hektarech plochy naleznete přes 350 míst pro karavany a stany“ sdělil Petr Dušek ze společnosti LIPNO SERVIS, provozující mimo jiné i Chatu Lanovka a kemp.