Lipno čeká rekordní počet letních akcí

21.05.2012 11:12

Lipno čeká rekordní počet letních akcí

 
 

P5214787

17.5.2012 | Pokud zavítáte na dovolenou k „jihočeskému moři“, nudit se zde určitě nebudete. Dračí lodě, Rallye Český Krumlov, Letní Letná nebo Lipno Sport Fest. To je jen krátký výčet toho, co tady můžete kromě letních radovánek u vody nebo na cyklostezkách zažít.

Vše začne již tuto sobotu 19.5., kdy se uskuteční v kempu Lipno Modřín již tradiční oficiální zahájení letní turistické sezóny na Lipně. Akce patří mezi nejatraktivnější a nejvíce navštěvované. „Na návštěvníky čeká otevřený závod dračích lodí a po celý den je připravený bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Chybět nebudou pohádky, bubnování s Bummbukem, vylodění pirátů na Lipně a živé koncerty,“ zve všechny Jitka Fatková, ředitelka společnosti Lipensko s.r.o.
Hned další víkend se milovníci rychlých strojů mohou těšit na Rallye Český Krumlov. Na Lipně se pojedou dvě polookruhové, velmi náročné rychlostní zkoušky, které se uskuteční za sebou jako poslední měřené úseky z celé rallye. „Stejně tak jako loni, jsme i letos připravili pro fanoušky speciální Lipenský rallye balíček, ve kterém bude zvýhodněna například jízda lanovkou, půjčovna Intersport Rent nebo vstup do Aquaworldu,“ konstatuje Petr Dušek, ředitel společnosti Lipno Servis.
Poprvé se v Lipně nad Vltavou bude konat začátkem prázdnin mezinárodní festival nového cirkusu a divadla Letní Letná, kdy bude pro každý den od 11 do 22 hodin bohatý program v šapitó přímo v Active Parku Lipno. „Svojí premiéru zde bude mít v srpnu další akce, a to Lipno Sport Fest. Jedná se o 9 denní sportovní festival, kdy chceme nabídnout účastníkům aktivní trávení pobytu na Lipně s možností poměřit si síly s profesionálními sportovci či lidmi známými z veřejného života,“ upřesňuje Fatková a dodává, že o víkendech se budou konat sportovní závody. „Jedná se především o mistrovství České republiky ve sprinttriatlonu, dálkovém plavání či v jachtingu. Ve všední dny se pak sami návštěvníci mohou zúčastnit výuky jachtingu, jízdy na paddle boardech, lukostřelby, cvičení pro ženy, kurzů in-line bruslení s výukou a výletem, beach volejbalu nebo bike parku. Chybět nebudou ani profesionální sportovci. Konkrétní jména ještě nechci slibovat, ale už teď můžu prozradit, že účast přislíbili například Martina Sáblíková nebo Roman Šebrle,“ láká k Lipnu Jitka Fatková.