Silvestr na Lipně

29.12.2010 13:59

 

Dobrý den,

zdravím Vás z prosluněného Lipna s informacemi o aktuálních podmínkách a silvestrovským programem. Zároveň Vám děkuji jménem naší společnosti za spolupráci a podporu a přeji úspěšné vkročení do nového roku.

Foto v příloze: Lišák Foxík si s dětmi užívá pravé lipenské azurro – 29.12.2010

Výborné sněhové podmínky a krásné slunečné počasí vzbudilo na Lipně ke konci roku velký zájem lyžařů a snowboardistů. Téměř všechna ubytovací zařízení v blízkosti sjezdovek hlásí na Silvestra vyprodáno, poslední volná lůžka zbývají např. ve Frymburku, který od letošní sezóny spojuje se skiareálem bezplatný pravidelný skibus. Příchod nového roku hodlají ve Skiareálu Lipno oslavit v zábavném stylu.

„Chceme, aby si u nás oslavu nového roku užily hlavně děti, a proto jsme pro ně ve Foxparku přichystali silvestrovský mejdan s maskoty. Lišák Foxík s Kapitánem Lipánkem si pro děti připravili soutěže a hry jako přetahování lana nebo zábavnou opičí dráhu. Ke konci programu, zhruba v půl čtvrté,  „bouchne“ lišák Foxík „rychlé špunty“ a popřeje dětem, aby si užívaly radost z lyžování i v příštím roce“, popisuje silvestrovský dětský program Martin Řezáč ze Skiareálu Lipno.

Skiareál bude na Silvestra v provozu pouze přes den od 8.30 do 16.00. Místo večerního lyžování se všichni přesunou do skibaru pod lanovkou, kde vypukne pravá lyžařská silvestrovská party. Po silvestrovských oslavách na Lipně žádné dlouhé vyspávání neplánují a na Nový rok se lanovky rozjedou už od půl deváté ráno.

Na sjezdovkách lipenského skiareálu leží až 80 cm sněhu a otevřeno je všech 8,2 km tratí včetně snowparku a obřích „velbloudích hrbů“ ve snowcrossové dráze. V provozu jsou všechny velkokapacitní čtyřsedačkové lanovky a kouzelné koberce ve Foxparku. Pro běžkaře je upraveno 25 km stop okolo Alpské vyhlídky a na Frymburských loukách.

Led na zamrzlém Lipně měří k 29. prosinci 17 cm, a pokud bude i nadále silně mrznout, začnou správci bruslařské dráhy v nejbližších dnech s odhrnováním sněhu. Bruslení se tak možná dočkáme ještě letos.