Skiareál Lipno je třetím nejkvalitnějším zimním střediskem v Česku

16.11.2010 10:27

 

Skiareál Lipno je třetím nejkvalitnějším zimním střediskem v Česku

 

Skiareál Lipno získal další významné ocenění. Poté, co byl díky rozsáhlé modernizaci označen za „Nejlepší investici roku 2008“, obsadil v prestižním oficiálním hodnocení kvality českých skiareálů třetí místo. Oficiální rating českých lyžařských středisek vydává společnost Sitour a sdružení Svazu provozovatelů lanovek a vleků. Hodnotícími parametry jsou mimo jiné přepravní kapacita, počet a délka sjezdovek, nabídka doplňkových služeb a cenová politika či celková kvalita poskytovaných služeb.

 

Naše největší jihočeské zimní středisko, které je označováno za nejpohodlnější český skiareál pro rodiny s dětmi, obdrželo tak dobré hodnocení zejména díky vysoké kvalitě poskytovaných služeb, bohaté volnočasové nabídce, velkému pohodlí pro rodiny s dětmi a nově i pro handicapované osoby.

„Ocenění si velice vážíme, je to výsledek dobré spolupráce s obcemi a podnikateli v cestovním ruchu na Lipensku. Potvrzuje, že jsme se na Lipensku vydali správným směrem. A bronzová příčka pro nás v žádném případě není konečnou metou," řekl Martin Řezáč, vedoucí marketingu společnosti Lipno Servis, která Skiareál Lipno provozuje.

 

Nejvíce bodů získal Skiareálu Lipno za komplexní a dostupnou bohatou nabídku pro rodiny s dětmi, která je srovnatelná s některými alpskými areály. Přestože se Lipno může zatím těžko měřit s velkými českými areály v délce sjezdovek, předstihlo tradiční velká česká střediska v pohodlí, kvalitě a nabídce služeb, cenové politice nebo přístupu k zákazníkům.

„Lipno je zářným příkladem oblasti, kde se dobrá spolupráce podnikatelů a nabídka služeb zaměřená na konkrétní cílové skupiny pozitivně odráží i na návštěvnosti. Během posledních šesti let se návštěvnost Lipenska ze strany turistů zvýšila v zimní sezóně téměř pětinásobně, což je přínosem pro celý region. Osobně jsem na Lipně trávila letošní letní dovolenou a ani jeden den jsem se nenudila. Nemohu si zdejší služby vynachválit,“ řekla ředitelka Jihočeské centrály cestovního ruchu Pavla Konopová.

 

Pro nadcházející zimní sezónu se ve skiareálu nově soustředili i na nabídku lyžování pro osoby tělesně postižené, výhody poskytují i seniorům a dětem i mládeži do 18 let. „Na Lipensko se dnes vydají ti, kteří vyhledávají komplexnost služeb dostupných na jednom místě. Máme tu půjčovny sportovního vybavení, výukový park, ubytování přímo u lanovek. Nabízíme široké spektrum doplňkových služeb - akvapark, dětský koutek, bobovou dráhu, sportovní halu. V úseku Lipno – Frymburk lze využívat bezplatně skibus. Služeb je skutečně celá řada,“ podotkl starosta Lipna nad Vltavou Zdeněk Zídek.

 

 

Hodnocení českých areálů

1.     Krkonoše Skiareál Špindlerův Mlýn (144 bodů)

2.     Krkonoše SkiResort Černá hora – Janské Lázně (129 bodů)

3.– 4. Šumava Skiareál Lipno (122 bodů)

3.- 4. Krkonoše Spartak Rokytnice nad Jizerou (122 bodů)

5.     Krkonoše Ski areál Herlíkovice a Bubákov (121 bodů)