Víkendové lyžování na „lipenském ledovci“ s živým vystoupením kapely Nightwork

01.03.2011 13:54

 

Víkendové lyžování na „lipenském ledovci“ s živým vystoupením kapely Nightwork

Zima ve Skiareálu Lipno ještě zdaleka nekončí.! Svědčí o tom nejen výborné podmínky na sjezdovkách s více než půl metrem sněhu, ale hlavně: Tento víkend Vás na Lipně čeká taková porce zábavy, že stojí za to vzít celou rodinu a přijet s lyžemi i bez nich!

 

Víkend rozjede lišák Fox, který si připravil pro děti na páteční odpoledne Slunečný den. Bude jim malovat na tvářičky zářivá sluníčka a rozdávat lízátka a bonbony. Tak ať si doma rodiče nezapomenou foťák. Fotka se sluníčkem na tváři a s lišákem nesmí chybět v žádném rodinném albu.

V sobotu 5.3. potěšíme děti i rodiče přehlídkou horské techniky přímo u nástupní stanice lanovky. Všichni si budou moci prohlédnout rolbu i skútr. Pokud si chytnete svůj kroužek štěstí, které háže lišák Fox v 15:45 ve Foxparku, bude mít dokonce možnost vyhrát večerní rolbování Jezerní sjezdovky v kokpitu rolby a také další ceny. Celé odpoledne budou děti soutěžit, zpívat a tancovat při zábavném odpoledni ve Foxparku.

Neděle 6.3. bude tentokrát patřit všem, co se chtějí bavit a to včetně hendikepovaných, kteří neberou vozík jako překážku a jezdí lyžovat na Lipno. Už od rána se můžete těšit na program Škoda 4x4 park, kde si budete moct kromě zkušebních jízd s vozy Škoda vyzkoušet třeba skikros, dětský slalom, jízdu na klu-ski nebo složit obří puzzle.

Od 13 hodin vystoupí přímo na parkovišti Skiareálu Lipno skupina Nightwork a že vás svým vystoupením zahřeje i pobaví.

Ti, co neberou svůj hendikep jako překážku, si přijedou v neděli zasportovat na Lipno. Na programu „Dnu s hendikepem“ poznají, co nabízí projekt Lipno bez bariér. Zájemci se seznámí s jízdou na monoski a budou ji moci i zdarma vyzkoušet nebo navštívit bazén se zdviží.

 

Ve skiareálu to teď vypadá jako na „lipenském ledovci“. Zatímco z okolí sjezdovek sníh zmizel, na sjezdovkách jsou ho ještě více než půl metrové zásoby a díky nočním mrazům se ho daří skvěle upravovat. Otevřeny jsou všechny tratě v délce 8,2 km. V provozu jsou všechny lanovky a pojízdné koberce ve Foxparku. Skiareál je v provozu denně od 8.30 do 16.00 a od 18.00 do 21.00. Všichni do 18 let lyžují za dětské ceny a děti do 5 let obdrží skipas za symbolických 20 Kč.

Na Lipně se stále bruslí, upraven je okruh mezi Lipnem, Přední Výtoní a Frymburkem v délce 11 km a led má tloušťku 19 – 22 cm. Bruslení je nejlepší po ránu, odpoledne led navrch měkne a potřeba počítat se zhoršenou kvalitou.